Klippholmen (SB) 26 NM

Det är kyligt, så vi kör igång värmaren. Man trivs rätt bra i kajutans värme nu. Efter frukosten och disk etc lägger vi ut. Eftersom vinden kommer över land varierar både riktning och styrka. Det går för det mesta undan rätt väl i alla fall.

Vi håller på att segla ikapp s/y Maya, en Hanse 348, som lade ut en halvtimme innan oss. De tar dock ett genspår S om Pellinge och fördröjer omseglingen. Vid Korvören seglar vi i varje fall om dem.

På Kejsalöfjärden vrider vinden plötsligt 30 grader, så vi hamnar kryssa upp halva fjärden. När vi är i hamn och presenterar oss för båten vi seglade om visar det sig att det är BSS kommodor. Trevligt att träffas.

Vi eldar bastun och njuter av tillvaron. Eftersom vi bara fått en banan under seglingen, blir det lyxiga snacks medan vi eldar. Tryffel både i chipsen och Manchegon.

Efter bastun bjuds det på Champagne. ett måste på höstseglatser.

Grillen är shady, så vi bestämmer oss föratt steka biffar i panna ombord. Då blir potisen också krossad, istället för rostad. Man får vara flexibel i primitiva förhållanden. Det blir OK i alla fall, med en försvarlit Bordeaux 2010 till.

Precis när vi ätit klart går solen ner. Flagghalning 20:15.

Vi får ännu en ostbricka. Life is good!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s