Granholm 14 NM

Vi tar det lugnt och funderar på vart seglatsen fortsätter. vi har inget mål (utom att plocka upp gasten i Mariehamn 10.7), så det är helt öppet. Diskussionen leder i varje fall till att vi åker till Granholm. Vi har träffat värdarna, men det är lite som att crasha en fest.

Havet är oljeblankt, så det känns inte som en prioritet att komma ut heller. Vi väljer i alla fall att åka iväg utan lunch. Det blir fler fester…

Bara vi kommer ut vid Rödkon, får Engelsmannen ta över rodret. Det är helt bleke, så vi hissar inte ens seglen. Försten tejpar allt som behöver Gorillatejp.

Från Kantviksfaret styr vi direkt N mot Jättursö och S om Haraholm. Där får man se upp för ett plusgrund mitt i faret. När vi kommer fram har s/y Wilhelmina redan lagt till innanför den stadiga piren. Vi lägger sidan till på pirändan.

Eskaderns barn tillsammans med Granholmens egna och lånade från Ångestö tar över sy Ellidas akterdäck, som simhoppsplatform.

Vi njuter av en god middag på den magnifika terassen vid den nyrenoverade stugan. Ett riktigt imponerande gammaldagsläge har fått en modern tolkning.

Vi kör grillat i både Webern och i Kamadon. Det blir Conde de Haza och Muga till.

Lämna en kommentar