Sänkören (SB) 32 NM

Vi går ännu upp och kompletteringshandlar i K-market Nagu. På vägen ner till hamnen får Skipper dessutom en UV-skjorta. Han kommer att bränna ryggen i det här vädret i alla fall…

Väl ute på havet halar vi focken och hissar storen. Det blir fafasegling medan Skipper fixar segelbyte. Snart åker Genua I upp och vi får fart på skutan. Vid Nagufärjan kommer vi med psalmbok just när Elektra lossar. Kaptenen smyger dock fram och låter oss passera. Vi hade redan förberett oss på tvär vända, men är tacksamma för omtänksamheten. Skipper visar sin uppskattning med en flagghälsning.

Vi tar E rutten ner och efter Pensar girar vi W för att ta 2,4 m faret ned via Brännskär och Knivskär. Ett far med många intryck och krävande gammaldagsnavigering. På eftermiddagen blir det för mycket segelyta, i den tilltagande vinden. Det blåser ungefär dubbelt vad Forecas prognos sade.

Vi har avtalat träff på Sänkören med s/y Wilhelmina. Hon hommer från E och s/y Ellida från N. Det kunde inte ha varit precisare kordinering av två segelbåtar från olika mål. Vi når inloppet med bara 150 m distans. Det kunde vi se redan 1!t h tidigare med platstjänsten.

Det blir grillmiddag på den fina nya terassen. Efter Middagen badar vi bastu tillsammans. Ett härligt återseende med kära vänner.

Lämna en kommentar