Högskär 17 Nm (SB)

Höstseglatsen börjar dagen innan. Gasten bakar brioche, till burgarna, för att det skall vara lyxigt, men med en meny som inte förutsätter en massa ingredienser.

Vi åker till Benitas för att tanka vatten. Landningen är lite utmanande på lesidan av pontonen i kraftig sidavind. Gasten klarar det väl och för fast båten med springar midskepps och från aktern. Det är torg, så försten köper lite inlagd strömming, medan Skipper tankar bensin i dunkar till m/y Hedvig.

Vi hissar seglen vid Brudholmen. Det blåser på friskt, så vi tar två rev i storen. Det blir fartfylld segling i sidavind till Rönnskär vid Onas. Vi väntar oss att hamna kryssa lite, men vid Napoleons sarkofag går vi otroligt högt, så vi slipper slå.

Det är rätt många båtar vid S bryggan när vi lägger till. Vi hinner just äta lite mellanmål, så kommer s/y Wilhelmina inseglande. Efter en stunds övervägande väljer vi att flytta till N bryggan där vinden inte tar på. Bryggan är tom när vi angör och bara 2 andra båtar kommer efter oss.

Vi slår oss samman till middagen. Timingen blir perfekt och vi får tillgång till båda grillarna. Medan vi grillar är det fyra andra båtlag som kommer med sina korgar, så det blir lite kö vid grillen.

Ingen bokar sjöbjörnsbastu, så vi passar på att boka den turen när klockan slår 20. Det är riktigt stämningsfullt, i stormlyktans sken, i sittbrunnen i den mörka augustikvällen, med klar stjärnhimmel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s