Ednäs varv, 3 NM

Vädret är bra, och vi tar ner focken vid bojen. Kom ihåg att kolla att liken kommer ut via matstycket, så det inte kärvar. Vi åker genom korssundet och får lägsta djupet någonsin vid Standertskjöds gamla ångbrygga, trots att vattnet är högt. 


Båten töms, och vi får hjälp av både Gasten och Halvmatrosen. Iland med seglena och madrasserna, det går smidigt. Segel och allt som skall till stan, lassar vi direkt i m/y Hedvig, för tarnspott direkt till Kardrag.


Man blir varje gång förvånad av hur mycket grejer man har ombord. Inte minst hur stora seglena är. Det blir dukvikning på terassen, tur att man har kvaratmetrar…


När vi är klara åker Försten med Gasten och Halvmatrosen iväg, medan Skipper kör lasset till Kardrag och roudar grejerna till bilen. När Skipper kommer ikapp Ellida vid Ånholm går sjön hög, så han fortsätter skumppa fram för egen maskin. Skipper diskuterar med Caj i väntan och avtalar om jobb som skall utföras. Snart är Ellida här och bara vi tömt vattentanken, är vi redo för farväl efter ännu en härlig sesong. Sista flagghalningen och hemfärd ger en vemodig stämning…

Seglena hittar sin plats i hobbykällaren. Spinnun, som inte kommit upp i sommar, får ännu komma ut och vädras. Nu är seglinssesongen över för oss. Till all lycka har vi motsesongens glädjer att se fram emot, sen blir det sommar igen! Vi ses då, ha det bra. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s